Ana Sayfa Haberler Yurt dışında kişi başı 584 dolar harcama yapıldı

Yurt dışında kişi başı 584 dolar harcama yapıldı

819
0

TÜİK verilerine göre, Türk vatandaşları geçen sene içerisinde yurt dışında kişi başı ortalama 574 dolar harcama yaptı.

Seyahat organizasyonunu kişisel olarak yapanlar kişi başı 528 dolar harcadı.
Turlara katılanlar ise kişi başına ortalama 789 dolar harcadı.

2018 yılında yurt dışına çıkan 8 milyon 383 bin vatandaştan yüzde 80,4’ü kişisel olarak, yüzde 19,6’sı ise turlarla seyahat etti.
Söz konusu seyahatler kapsamında toplamda 4 milyar 896 milyon dolar harcandı.

Vatandaşların yurt dışına çıkma amacı ise yüzde 43,4 ile seyahat, eğlence, sportif ve kültürel olurken yüzde 23 ziyaret ve yüzde 21,5 iş seyahati olarak saptandı.

 

 

 

 

 


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikAvrupa’da Ocak ayı enflasyonu arttı
Sonraki İçerikGerçek kişilerde işletmenin kuruluşundan önce alınan araç işletmeye nasıl kayıt edilir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz