Ana Sayfa Muhasebe Yurt dışında ikamet eden yabancı kişiler Türkiye’de şirket kurmak isterlerse çalışma izni...

    Yurt dışında ikamet eden yabancı kişiler Türkiye’de şirket kurmak isterlerse çalışma izni almak zorunda mıdır?

    Yabancı işçi çalıştırmada aranan türk İşçi sayısı nedir?

    632
    0


    Yabancı uyruklu bir gerçek kişi Türkiye’de tek ortaklı bir A.Ş. kurmak istiyor. 

    Bu kişinin Türkiye’de oturma ve çalışma izni yok. Bu durumda bu şirket kurulabilir mi, kurulabilirse hangi evrakları hazırlamak gerekir?

    Yurt dışında ikamet eden kişiler şirket kurmalarına engel düzenleme olmadığı gibi çalışma iznine de kuruluşta ihtiyaç olmayacaktır. 

    İşlemler yapılmadan önce ilgili Ticaret Sicili müdürlüğünün web sayfasından bilgi almak faydalı olacaktır. 

    Veterinerlik işi ile iştigal eden, Limited Şirket bir mükellefim firmasında yabancı uyruklu bir kişiyi çalıştırmak istiyor. Kişinin başka yerden aldığı çalışma izni var. Firmada Türk veya yabancı uyruklu başka çalışan bulunmamaktadır. En az 5 Türk personel çalıştırma zorunluluğu burada da geçerli midir?

    Yabancı işçi çalıştıracak iş yerlerinde 5 Türk vatandaşının çalışması zorunludur. 

    Bu sayı yalnızca bir yabancı işçi çalıştırmak isteyenler için geçerlidir. Eğer birden fazla yabancı işçi çalıştırma durumu varsa her yabancı için 5 Türk vatandaşının çalıştırılması gerekmektedir. 

    Çalışma izni alınan işyeri içindir aynı izinle başka işyerinde çalışmak mümkün değildir.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAvukatların kamu kuruluşlarına düzenledikleri makbuzlar KDV beyannamesinde hangi kod ile beyan edilmelidir?
    Sonraki İçerikAynı işverene bağlı bitişik bina inşaatlarında SGK dosyası tek olabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz