Ana Sayfa Mevzuat Yurt dışında adınıza kayıtlı aracınızı Türkiye’ye nasıl getirebilirsiniz?

Yurt dışında adınıza kayıtlı aracınızı Türkiye’ye nasıl getirebilirsiniz?

600
0
  • Yurtdışında çalışma, eğitim veya geçici görevle gidip kesin dönüş vatandaşlarımız ikametlerini Türkiye’ye naklettiklerinden, geçici olarak yabancı plakalı araç getiremezler.
  • Taşıtın Türkiye’ye giriş yapmak istediği tarihe bakılır.

Örneğin giriş yapılmak istenen tarih 01 Haziran 2016 olsun. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden temin edilen pasaport giriş-çıkış kayıtlarına göre 01 Haziran 2015 ile 01 Haziran 2016 tarihleri arasında yurtdışında kalış süreleri hesaplanır.

Kalış süresi 185 günden az ise, aracın girişine izin verilmez.

Kalış süresi 185 günden fazla ise, yurtdışı yerleşik koşulu sağlamak kaydıyla, aracın girişine izin verilir.

  • Giriş-çıkış bilgileri turkiye.gov.tr adresinden sorgulanabilir.

Kaynak: T.C Ticaret Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKısa Çalışma Ödeneği Başvurularında Dikkat Edilmesi Gereken Önemli Hususlar..
Sonraki İçerikSGK Ramazan Bayramı ikramiyesi ödemelerini Nisan’da yapacak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz