Ana Sayfa Vergi Yurt dışına verilen hizmetlerin KDV’den istisna olabilmesi için hizmet yurt dışındaki bir...

    Yurt dışına verilen hizmetlerin KDV’den istisna olabilmesi için hizmet yurt dışındaki bir firmaya verilmeli ve hizmetten yurt dışında yararlanılmalıdır

    139
    0

    Spritüal hizmet olarak faaliyet konusu olarak”96.09.03-Fal, astroloji ve spiritualist hizmetler” yada “70.21.01-Halkla İlişkiler ve iletişim faaliyetleri” uygun mudur? Ve bu hizmet internet üzerinden yurtdışı mukimine verildiğinde KDV’den istisna mıdır ve bu tür hizmetler için alınması gerek bakanlık yada belediye hizmetleri mecburiyeti var mıdır? Home office olarak yapılabilir mi? Serbest meslek erbabı mı olmalı? Faaliyet konusu basit usul olarak ta açılabilir mi? 

    Nace kodu konusunda VD ile görüşünüz. Hizmetten yararlanma yurt dışında ise KDV istisnası uygulanır. Bu hizmetler için vergi mevzuatı açısından bir izin gerekmez. Başka kurum ve kuruluşlar ile ilgili izin konusunda bilgimiz yok. Verilen hizmet serbest meslek kazancı içinde değerlendirilir. Basit usul vergilendirilmeye tabi olmak için GVK 47. ve 48. maddelerini inceleyiniz. Şartlar uygun ise basit usul vergileme olur.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYerli firma kendi arasında döviz sözleşmesi yapabilir mi?
    Sonraki İçerikDevlet üniversitesine yapılan bağışı gider yazılabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz