Ana Sayfa Vergi Yurt dışına sattığımız poşetler için gekap beyannamesi vermeli miyiz?

    Yurt dışına sattığımız poşetler için gekap beyannamesi vermeli miyiz?

    İhracat işlerinde GEKAP beyanı olur mu?

    581
    0


    Yurtiçindeki firmadan poşeti alıp bizim mal sattığımız yurtdışındaki müşteriye poşet ihracatı gerçekleştiriyoruz. Yani al-sat var hiçbir işlem yapmadan direk poşeti satıyoruz. Gekap konusuna girer mi?

    Yapılan teslim GEKAP kapsamında değildir.

    960101- ÇAMASIRHANE HIZMETLERI faaliyeti ile iştigal eden mükellefimiz ürünleri teslim ederken jelatine sarıp teslim etmektedir. Gekap için Kuru Temizleme ve yıkamacıların Gekap beyanı vermeyeceklerini biliyorum. Müklellefim için Gekap Beyanı vermeli miyim?

    Tebliği de jelatin ile ilgili belirleme olmadığı için yorum yapamıyoruz.

    Çevre ve şehircilik İL md den bilgi alınız.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKGK – Bağımsız Denetçi ya da Bağımsız Denetim Kuruluşundan Alınan Hizmetlere İlişkin Ücretlerin Açıklanması Hakkında Kurul Kararı
    Sonraki İçerikŞahıs sigorta primlerinin ne kadarlık kısmı gelir vergisi beyannamesinde indirim konusu yapılır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz