Ana Sayfa Vergi Yurt dışına ithalat ve ihracat yapan firmaya Türkiye sınırları içerisinde yaptığımız işle...

Yurt dışına ithalat ve ihracat yapan firmaya Türkiye sınırları içerisinde yaptığımız işle ilgili düzenleyeceğimiz faturada KDV olmalı mıdır?

678
0
Yurt dışına ithalat ve ihracat yapan firmaya Türkiye sınırları içerisinde yaptığımız işle ilgili düzenleyeceğimiz faturada KDV olmalı mıdır?


Bir firmamız Türkiye sınırları içinde olan bir firmaya yapmış olduğu iş neticesinde fatura kesecektir.
Bu bağlamda Türkiye sınırları içerisinde olan karşı firma Serbest bölgede yer almamaktadır.
Fakat yurt dışına ihracat/ithalat yaptığını belirtmektedir bu bağlamda bizim kendilerine keseceğimiz faturanın KDV’siz olmasını istemektedirler.
Türkiye Sınırları içerisinde olan bu firma için KDV siz fatura kesmemiz kanuni açıdan bir sıkıntısı var mıdır?

Verdiğiniz bilgiye göre satışlarda KDV UYGULAYACAKSINIZ.

 

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Atık makine yağların tesliminde KDV istisnası var mıdır?

Mal ihracında KDV istisnasının tevsiki nasıl yapılır?

KDV istisnası kapsamındaki kitap satışlarını KDV beyannamesinde nasıl bildireceğiz?

 

Önceki İçerik2019/OCAK döneminden itibaren e-Defter Beratları ile birlikte Defter Raporu Beratı’nın da sisteme yüklenmesi gerekmektedir.
Sonraki İçerikAnadolu’da açılan ilk Lise “Abdurrahmanpaşa Lisesi”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz