Ana Sayfa Muhasebe Yurt dışına giden personelin bordrosunda işçi primini nasıl keseceğiz?

    Yurt dışına giden personelin bordrosunda işçi primini nasıl keseceğiz?

    1050
    0

    Yurt dışına göndereceğimiz bir personelin ücret bordrosunu yaparken brüt ücret üzerinden hangi oranda sgk işçi primi kesmemiz gerekir. İşsizlik primi kesecek miyiz? APHB’ni 21 Koduyla bildirerek Kısa vadeli sigorta kolları primi ve Genel sağlık sigorta primi ödeyeceğiz. Sigorta primi oranlarına baktığımızda kısa vadeli sigorta kolları priminde işçi payı yok, yalnızca % 2 oranında işveren payı, Genel Sağlık Sigorta priminde ise işçi % 5, işveren % 7,5 olduğunu görmekteyiz. Bu durum karşısında Ücret bordrosunda sgk işçi payı oranı ne olacak, işsizlik primi olacak mı?

     

    Türkiye Cumhuriyeti sosyal güvenlik alanında 22 sözleşme imzalamıştır.
    Bu ülkeler; İngiltere, F.Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya, İsviçre, Fransa, Danimarka, İsveç, Norveç, Libya, K.K.T.C, Makedonya, Azerbaycan, Romanya,Gürcistan, Bosna-Hersek, Kanada, Kebek, Çek Cumhuriyeti, Arnavutluk ve Lüksemburg’tur.

    Her ülke ile yapılan sözleşmenin içeriği farklılık göstermekte olup, sözleşmelerle ilgili olarak SGK web sayfasından http://www.sgk.gov.tr/wps/portal/Anasayfa/Ulkeler) ayrıntılı bilgi alınabilecektir.

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    BENZER İÇERİKLER

    Yurtdışı Sigortalılar Türkiye’de Sağlık Yardımlarından Nasıl Yararlanabilir?

     

    Ölüm Sigortasından sağlanan yardımlar nelerdir?

     

    Yurtdışı Borçlanması 2019 Yılı İçin Ne Kadar Oldu?

     

    İsviçre Sigorta Primlerinizi Türkiye’ye Nasıl Transfer Edebilirsiniz?

     

    Yurtdışından Alınan Kredi Faizi İçin BSMV, KKDF, KDV Uygulaması Nasıl Olacak?

     

    Ortalama Döviz Kuru Programı

     

     

    Önceki İçerikBir şirkete bağlı olarak evde çalışan kişi Ltd. Şti. kurarsa Bağ-Kur statüsüne geçer mi?
    Sonraki İçerikOtomatik BES zorunluluğunun hesabında işçi sayısının baz alınacağı ay hangisidir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz