Ana Sayfa Vergi Yurt dışına düzenlenen hizmet faturalarında KDV hesaplanmalı mıdır?

    Yurt dışına düzenlenen hizmet faturalarında KDV hesaplanmalı mıdır?

    528
    0

    Youtuber yurt içindeki izlenmeler için KDV hesaplayıp KDV-1 beyannamesi verip, yurt dışı izlenme için ise KDV siz fatura mı kesmelidir?

    Yurt dışı, yurt içi ayrımı yapılıyor ise; Yurt içi için KDV hesaplanır. Yurt dışı için istisna uygulanır.

    6 Adet ihracat faturanın intaç tarihleri 2021 yılına sarktı. Bunları “Satılan Mamuller Maliyeti” hesabından çıkartıp Gelecek Yıllara Ait Gelirlere atayım mı? Bu yıl beyan mı edeyim? 

    İntaç tarihi 2021 yılına sarkan ihracat için maliyetleme yapılması ve gelir kaydedilmesi 2021 yılında yapılır.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSGK Prim borcu 27256 teşvikten yararlanmaya engel olur mu?
    Sonraki İçerik2021 yılının ilk üç aylık gekap beyannamesinin bildirim süresi ne zamandır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz