Ana Sayfa Muhasebe Yurt dışına çıkışlarda düzenlenen proforma faturalar ihracat e-faturası kapsamında mıdır?

Yurt dışına çıkışlarda düzenlenen proforma faturalar ihracat e-faturası kapsamında mıdır?

641
0
Yurt dışına çıkışlarda düzenlenen proforma faturalar ihracat e-faturası kapsamında mıdır?

Proforma fatura 213 sayılı vergi usul kanununda kabul edilen gerçek bir fatura olmadığından ve bir teklif olarak kabul edildiğinden kağıt ortamda düzenlenmeye devam edecektir.

 

 


Kaynak: GİB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

E- Fatura portalında kaç adet fatura arşivleyebiliriz? Arşivleme için belli bir süre var mı?

E- fatura mükellefleri ihracat işleminin gümrükleme işlemlerine istinaden faturayı E- Fatura mı, kâğıt fatura mı olarak düzenleyecektir?

İnternet üzerinden satış yapan firmalar ne zaman e- fatura kullanmak zorundadır?

 

Önceki İçerikMALİ TATİL SGK UYGULAMALARI
Sonraki İçerikDış Ticaret Beklenti Anketi’nin 2019 Yılı 3. Çeyrek Beklentilerine İlişkin Sonuçlar Açıklandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz