Ana Sayfa İstatistik Yurt dışı üretici fiyat endeksi aylık %0,45 düştü

Yurt dışı üretici fiyat endeksi aylık %0,45 düştü

530
0

Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi, Kasım 2019

Ülke sınırları içinde üretimi yapılarak yurt dışına ihraç edilen malların üretici fiyatlarındaki değişimi ölçen yurt dışı üretici fiyat endeksi (YD-ÜFE), 2019 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre %0,45 düşüş, bir önceki yılın Aralık ayına göre %7,00 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre %5,59 artış ve on iki aylık ortalamalara göre %15,99 artış gösterdi.Sanayinin iki sektörünün bir önceki aya göre değişimleri; madencilik ve taşocakçılığı sektöründe %0,82, imalat sanayi sektöründe ise %0,45 düşüş olarak gerçekleşti.

Yurt dışı üretici fiyat endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı, Kasım 2019
[2010=100]

Aylık en fazla düşüş kimyasallar ve kimyasal ürünlerde gerçekleşti

Bir önceki aya göre en fazla düşüş; %3,38 ile kimyasallar ve kimyasal ürünler, %1,53 ile içecekler, %1,02 ile diğer madencilik ve taşocakçılığı ürünleri sektöründe gerçekleşti. Buna karşılık motorlu kara taşıtları, römork ve yarı römork %0,81, bilgisayarlar ile elektronik ve optik ürünler %0,26 ve ağaç ve mantar ürünleri (mobilya hariç) %0,06 ile bir önceki aya göre endeksin arttığı alt sektörler oldu.

Ana sanayi gruplarında en fazla aylık düşüş ara mallarında gerçekleşti

Ana sanayi grupları sınıflamasına göre 2019 yılı Kasım ayında en fazla aylık düşüş %0,98 ile ara mallarında gerçekleşti.

Yurt dışı üretici fiyat endeksi ve değişim oranları, Kasım 2019
[2010=100]

Bu konu ile ilgili bir sonraki haber bülteni yayımlanma tarihi 20 Ocak 2020’dir.


Kaynak: TÜİK
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYeminli müşavirler ve serbest muhasebeci mali müşavirler odalarının kuruluş şartları nelerdir?
Sonraki İçerikGayrisafi Yurt İçi Hasıladan en yüksek payı %31,0 ile İstanbul aldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz