Ana Sayfa Mevzuat Yurt dışı Teknik Müşavirlik Hizmetlerine sağlanacak desteklerden yararlanmak için nasıl başvuru yapacağız?

Yurt dışı Teknik Müşavirlik Hizmetlerine sağlanacak desteklerden yararlanmak için nasıl başvuru yapacağız?

842
0

Desteklerden yararlanmak için nasıl başvuru yapacağız?

Desteklerden yararlanmak isteyen teknik müşavirlik firmalarının öncelikle destek kapsamına girebilmek için firma tanıtım dosyalarını Bakanlığımıza iletmeleri gerekmektedir.

Dosyada firma hakkında:

  1. İmza sirkülerinde tatbiki imzası bulunan kişiye ait, firmayı temsil ve ilzama ilişkin yetki belgesi,
  2. Ticaret sicili gazetesi örneği (Firma kuruluşu, unvan/konu/ortaklık yapısı vb. değişiklikler, son sermaye yapısını gösteren),
  3. İlgili ticaret odasından alınacak güncel “Faaliyet Belgesi” (aslı),
  4. Firma tanıtım bilgileri (Broşür/CD), v. Geriye dönük 2 (iki) yıllık ticari faaliyet gelirlerinin en az %51’ini teknik müşavirlik hizmet gelirlerinden elde edildiğini gösterir yeminli mali müşavirden alınacak belge (son iki seneye ait faaliyet gelirleri ve teknik müşavirlik gelirlerinin yıl bazında gösterildiği bir-iki sayfalık bir belge yeterlidir)
  5. 2 (iki) İş Bitirme Belgesi (yurt içinde gerçek kişilere veya iş deneyim belgesi düzenlemeye yetkili olmayan her türlü kurum ve kuruluşlara bedel içeren tek bir sözleşmeye dayalı olarak gerçekleştirilen işlerde, 213 sayılı Vergi Usul Kanununun ilgili hükümleri çerçevesinde düzenlenen fatura aslı veya faturanın noter, yeminli mali müşavir, serbest muhasebeci mali müşavir veya vergi dairesi onaylı suretleri veya serbest meslek makbuzu nüshaları ya da bu nüshaların noter, yeminli mali müşavir, serbest muhasebeci mali müşavir veya vergi dairesi onaylı sureti İş Bitirme Belgesi olarak ibraz edilebilir)
  6. Taahhütname (Genelge EK-13) bulunması gerekmektedir.

 


Kaynak: Ticaret Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

 

BENZER İÇERİKLER

Mali Müşavirlik şirketi ile farklı bir sektörde faaliyet gösteren başka bir şirket birleşebilir mi?

Tek ortaklı Mali Müşavirlik şirketine meslek mensubu olmayan bir kişi ortak olabilir mi?

 


Önceki İçerikİSMMMO – Emekliliğiniz İçin Buluşuyoruz – 06.05.2019
Sonraki İçerikHIRÇIN KIZ  – Tiyatro

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz