Ana Sayfa Muhasebe Yurt dışı inşaat işlerindeki belgesiz harcamalarımız için götürü gider uygulamasından nasıl yararlanırız?

Yurt dışı inşaat işlerindeki belgesiz harcamalarımız için götürü gider uygulamasından nasıl yararlanırız?

1025
0

Firmamız yurtiçi bir inşaat firması aracılığıyla yurtdışında inşaat ve onarım işi yapmaktadır. Yaptığımız yurtdışı inşaat işi ile ilgili firmamızın belgelendiremediği çeşitli giderleri vardır. Yaptığımız bu giderleri indirim konusu yapma olanağımız var mıdır? Varsa ne oranda ve nasıl gider yazabiliriz

İndirilecek Giderler GVK Madde 40 Safi kazancın tespit edilmesi için, aşağıdaki giderlerin indirilmesi kabul edilir: 1. Ticari kazancın elde edilmesi ve idame ettirilmesi için yapılan genel giderler;(İhracat, yurt dışında inşaat, onarma, montaj ve taşımacılık faaliyetlerinde bulunan mükellefler, bu bentte yazılı giderlere ilaveten bu faaliyetlerden döviz olarak elde ettikleri hâsılatın binde beşini aşmamak şartıyla yurt dışındaki bu işlerle ilgili giderlerine karşılık olmak üzere götürü olarak hesapladıkları giderleri de indirebilirler.)

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Uluslararası taşımacılık işlerinden kaynaklanan KDV iadesi nasıl alınır?

 

Merkezi Yurt Dışında Bulunan Uluslararası Taşımacılık Firmasının Türkiye Şubesinden Elde Ettiği Kazançlar Nasıl Vergilendirilir?

 

Yurt Dışına Düzenlenen Turlarda KDV Var mıdır?

 

Dar Mükellef Kurumlara İşçi Temin Edilmesi Halinde Vergi Hesaplanır mı?

 

 

Önceki İçerikBirden fazla işverenden ücret elde edenler beyanına hangilerini dâhil etmelidir?
Sonraki İçerikAktif karakterli hesaplar bilançoda pasifte yer alabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz