Ana Sayfa Muhasebe Yurt dışı harcırahları personele bankadan ödenmek zorunda mıdır?

Yurt dışı harcırahları personele bankadan ödenmek zorunda mıdır?

1149
0

Yurt dışına görevle gönderilen personelimizin yeme, içme, yatma giderleri karşılında şirketimiz tarafından harcırah ödemesi yapılmak istenmektedir. Bu ödemeler, yurt dışında banka hesabı kullanılmasının zor olması sebebiyle, ilgili personele nakit olarak ödeme yapılmasının uygun mudur?

Harcırah maaş niteliğindedir. Ödemesi banka aracılığı ile yapılması gerekir. Kişi adına Türkiye’de bankada döviz hesabı açarak para oraya yatırılır. Kişi de bankadan kart ile çeker ve kredi kartı ile harcama yapar.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Yurt dışı harcırahını gider yazabilir miyiz?

Yurt dışı ve Yurt içi Günlük Harcırah Tutarları nedir? 2018

Yurtdışı İş Seyahatlerinde Harcırah (Yolluk) Uygulaması – 2017

 

Harcırah Nedir? Harcırah Giderlerinde İstisna Nasıl Uygulanır?

 

 

Önceki İçerikBazı Mallara Uygulanacak Özel Tüketim Vergisi Oran ve Tutarlarının Yeniden Belirlenmesi Hakkında Karar
Sonraki İçerikE-Faturaya geçiş zorunluluğu olanlar E-Arşiv fatura kullanmak zorunda mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz