Ana Sayfa Dünya Yunanistan’da İthalat 1 Temmuz’dan İtibaren Daha Pahalı Hale Gelecek

    Yunanistan’da İthalat 1 Temmuz’dan İtibaren Daha Pahalı Hale Gelecek

    617
    0

    Avrupa Birliği’nin aldığı ve Yunanistan’da da geçerli olacak karara göre, tüm gönderiler 1 Temmuz’dan itibaren varış ülkesinde geçerli olan KDV’ye tabi olacaktır. Ayrıca, Yunanistan’a üçüncü ülkelerden gelen ve şimdiye kadar KDV’den muaf tutulan değeri 22 Euro’ya kadar olan küçük paketler de yeni düzenlemenin bir parçası olacaktır.

    Avrupa Komisyonu’nun çalışmasına göre, sözkonusu küçük paketlerden yıllık 5 milyar Euro vergi kaybı doğmakta ve haksız rekabet oluşmaktadır. AB tarafından açıklanan verilere göre; AB ülkeleri üçüncü ülkelerden her yıl 150 milyon küçük paket ithal etmektedir.

    Böylece, sipariş tarihi ne olursa olsun, 1 Temmuz’dan itibaren Yunanistan’a varacak olan e-ticaret siparişleri, malın türüne ve değerine göre %24, %13 ya da %6 oranında KDV’ye tabi tutulacaklardır. Örneğin; bir Yunan vatandaşı Çin’den internet üzerinden 20 Euro değerinde bir cihaz sipariş ederse, 30 Haziran’a kadar Yunanistan’a varması halinde 20 Euro ödeyecektir, ancak cihazın 1 Temmuz’dan itibaren Yunanistan’a varması halinde %24 KDV ile birlikte toplam 24,80 Euro ödeyecektir.

    Aynı şekilde, Avrupa Birliği içerisinde parsel gönderilerinde de çıkış ülkesinin değil, varış ülkesinin KDV oranları uygulanacaktır.


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİSO, Sanayide “Sürdürülebilir Üretim” Vizyonu ve Yeni Yol Haritasını Açıkladı
    Sonraki İçerikİstanbul’un Metrolarına İnternet Geliyor

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz