Ana Sayfa Duyurular Yüksek Maaşı Düşük Gösteren İşverenlere Yeni Yaptırımlar Getiriliyor!

Yüksek Maaşı Düşük Gösteren İşverenlere Yeni Yaptırımlar Getiriliyor!

1344
0

Yüksek maaş alıp asgari ücretten gösterilen maaşların önüne geçebilmek için yani düzenlemeler getiriliyor. Bu kapsamda, belgede sahtecilikten kaynaklı para cezası ve hapis cezası uygulanacak.

Her Mesleğe Bir Kod Verilecek
İşverenler, ‘Aylık Prim ve Hizmet Belgesi Sigortalı Bilgileri Giriş’ ekranında yer alan veri giriş alanlında yer alan “Meslek Kodu” alanını kullanacak.

Yüksek maaş ile çalışıp maaşı asgari ücretten gösterilenler için yapılan düzenlemeler kapsamında, meslek kodlarını hatalı giren işverenlere asgari ücretin onda biri oranında idari para cezası ve belgede sahtecilikten kaynaklı hapis cezası getiriliyor.

Söz konusu bu düzenleme ile yüksek maaş alan doktor, mühendis, futbolcu gibi meslektekiler ‘işçi’ koduyla bildirilip asgari ücretten gösterilmesinin önüne geçilmiş olacak.

1 Ocak’tan İtibaren Başlıyor
Meslek kodlarını yanlış giren işverenlere de 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren ceza uygulanmaya başlanacak. İşverenlerin, çalışanın fiilen yaptıkları işe uygun meslek adını ve kodunu, gerçeğe aykırı bildirilmesi durumunda, sigortalı başına, asgari ücretin onda biri tutarında idari para cezası getirildi.

Belgede sahtecilikten kaynaklı para cezasının dışında hapis cezası da uygulanacak.

Kaynak: Kamupersoneli.net

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikÖğretim Elemanlarının Ar-Ge Projelerinde Yer Alması…
Sonraki İçerik1-İşletme Defteri Modülü-Gelir Gider Girişi Şablon Oluşturma-Luca Muhasebe Programı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz