Ana Sayfa Vergi Yönetim kurulundaki kişilere ne kadar süre ile temsil ve ilzam yetkisi verilir?

    Yönetim kurulundaki kişilere ne kadar süre ile temsil ve ilzam yetkisi verilir?

    682
    0
    A.Ş olan bir firmamızda yönetim kurulu üyeleri 1 yıllığına seçilmiştir. Aynı yönetim kurulu üyeleri 3 yıllığına da TEMSİL VE İLZAMADA yetkli kılınmışlardır. Yönetim kurulu süresi dolmuş ancak Teslim ve ilzam süreleri henüz dolmamıştır. Firma yönetim kurulu seçimi için olağanüstü toplantıda karar aldığında temsil ve ilzam süresi henüz devam ettiğinden sadece yönetim kurulu seçiminin tescil zorunluluğu var mıdır?

    Yönetim kurulu kaç yıl için seçilmiş ise temsil yetkisi de en fazla bu süre kadar verilebilir.

    Ancak görev bölümü kanun gereği bir yıl için yapılabilir, bu durumda da genel kurul kararı ile seçim yapılmasına gerekli olmayacaktır. 

    Her yıl yapılması gereken görev bölümü tescile tabi olmamakla birlikte alınacak YK kararınız tescile verilebilir. 


    Taşıtlar yenileme fonu yönetim kurulu karar alacağız metin örneği ile ilgili bilgi alabilir miyim?

    Belirlenmiş bir metin örneği yok. ” … plakalı aracın satışından elde edilecek karın Yenileme fonuna alınmasına karar verilmiştir.” gibi olabilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikDeğersiz Alacaklara İlişkin KDV indirim konusu yapılabilir mi?
    Sonraki İçerikÜretimi yapılan emtianın konsinye satış yöntemiyle ihracatında fatura ne zaman düzenlenir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz