Ana Sayfa SGK Yönetim kurulunda yer almayan A.Ş hissedarları 4a’lı olarak hissedarı oldukları şirkette çalışabilir...

    Yönetim kurulunda yer almayan A.Ş hissedarları 4a’lı olarak hissedarı oldukları şirkette çalışabilir mi?

    Şİrkette çalışan A.Ş. Hissedarlarının Sigortalılığı

    519
    0

    Yönetim kurulu üyesi olmayan sadece A.Ş. hissedarı olan bir kişi ilgili A.Ş. de 4a (ssk) lı olarak çalışabilir mi?

    1479 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Ve Diğer Bağımsız Çalışanlar Sosyal Sigortalar Kurumu Kanunu (“1479 sayılı Kanun”)’nun mülga 24’üncü maddesi gereğince anonim şirketlerin kurucu ortakları ile yönetim kurulu üyesi olan ortakları sigortalı sayılmakta iken 5510 sayılı Kanun’un 4. maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinin (3) numaralı alt bendi ile anonim şirketlerin yönetim kurulu üyesi olan ortakları sigortalı sayılarak yönetim kurulu üyesi olmayan ortaklar ile kurucu ortaklar zorunlu 4/1-b kapsamı dışında tutulmuştur.
    Yukarıda yer alan düzenleme kapsamında, anonim şirketlerin yönetim kurulu üyesi olmayan şirket ortakları bahse konu şirkette ayrıca başka bir görev üstleniyor larsa 4-a kapsamında sigortalı olabilecekler ve ücret alabileceklerdir.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Logomuhasebe karen ltd veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTasfiye memuru şirket dışından bir kişi olabilir mi? Olabilirse kendisini sigortalı göstermeli miyiz?
    Sonraki İçerikTapuda mesken olarak görünen ancak fiiliyatta iş yeri olarak kullanılan gayrimenkuller Değerli Konut Vergisine Tabi Midir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz