Ana Sayfa Muhasebe Yönetim kurulunda oy çokluğu ile bir kişinin şirketi temsil etmesi yönünde karar...

    Yönetim kurulunda oy çokluğu ile bir kişinin şirketi temsil etmesi yönünde karar alınabilir mi? 

    703
    0

    %100 hissesine sahip olduğumuz iştirakimiz olan anonim şirketimiz genel kurul yaparak tasfiyeye girecektir. Bu şirketimizin 3 yönetim kurulu üyesi bulunmaktadır. Mevcut durumda yönetim kurulu üyelerinden sadece birinden imza alabiliyoruz. Daha önce genel kurul işlemleri öncesi genel işleyiş olarak genel kurula gitmeden gündemi içeren yönetim kurulu kararı alır ve üyelerden en az 2/3 ‘ün imzalarını temin ederek karara son şeklini vererek genel kurul işlemlerimizi tamamladık. Bu durumda ne şekilde ilerlememiz uygun olur?

    Gündem kararları Başkan olması koşulu ile çoğunlukla toplanılıp çoğunlukla karar alınması gerekir (esas mukavelede aksine hüküm yok ise)

    Genel kurulda en az bir yk üyesi bulunması gerekmektedir.

    Tek ortak olması nedeni ile katılımda da sorun yok.

    İst. Ticaret sicilinde genel kurul için gündem aramadığı için genel kurulu yazarak ve diğer evrak ile tescile verilebilir.

    Anonim Şirketin, üç kişilik yönetim kurulunda en az iki kişinin müşterek imzası ile (başkan ve başkan yardımcısı ile ya da başkan ve diğer üye ile müşterek imzası ile) bir kişinin şirketi sınırsız yetki ile temsil etmesine karar alınabilir mi?

    Belirttiğiniz şekilde temsil yetkisi (esas mukavelede özel düzenleme yok ise) kararının alınmasında sorun yaşanmayacaktır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGenç girişimciler için 3 yıl vergi teşviki ve 1 yıl Bağ-Kur Prim desteği
    Sonraki İçerikBulgaristan’da Halkın %72’si Ayda 1.000 Leva’dan Az Gelire Sahip

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz