Ana Sayfa Muhasebe Yönetim kurulu üyesi olmayan A.Ş. hissedarı, paydaşı olduğu şirkette 4a’lı sigortalısı olabilir...

Yönetim kurulu üyesi olmayan A.Ş. hissedarı, paydaşı olduğu şirkette 4a’lı sigortalısı olabilir mi?

645
0
Yönetim kurulu üyesi olmayan A.Ş. hissedarı, paydaşı olduğu şirkette 4a’lı sigortalısı olabilir mi?

1993 yılında kurulan Anonim Şirketin yönetim kurulu üyesi olmayan bir ortağı, ortak olmadığı başka şirkette sigortalı görünmekte ve 2017 yılında diğer şirketteki sigortalılığı bitip kendi ortağı olduğu Anonim şirkette 4A sigortalısı olarak sigortasına devam etmiştir. 2017 yılında kendi ortağı olduğu ama yönetim kurulunda olmadığı Anonim şirketindeki sigortalılık geçerli midir?

Anonim şirketlerin kurucu ortakları ile yönetim kurulu üyesi olmayan ortakları zorunlu(Bağ-Kur4-b ) sigortalılık kapsamı dışında tutulmuşlardır.

Yönetim kurulunda olmayan bu ortaklar, ortak olduğu şirkette ayrıca şirket tüzel kişiliği ile aralarında hizmet akdi karşılığında ücret alarak başka bir görev üstleniyorlarsa 4-a kapsamında sigortalı olabileceklerdir. Zira bu kişiler zorunlu sigortalılık (Bağ-kur 4-b) kapsamında da bulunmamaktadırlar.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Limited şirket ortağı bir kişi ortaklıktan çıktıktan sonra aynı iş yerinde sigortalı olarak çalışabilir mi?

Şirketin ortağına, şirket çalışanlarına ve çocuklarına yapılan sağlık sigorta ödemelerini şirket gider olarak yazılabilir mi?

Yeni sigorta açılışı yapan genç girişimci hangi SGK teşviklerinden faydalanabilir mi?

 

Önceki İçerikGümrük idareleri kendilerine onay için gönderilen faturaları ne kadar sürede onaylar, gecikmeler yaşanabilir mi?
Sonraki İçerikKara kuvvetlerine teslim edilecek olan kalorifer kazanında KDV uygulaması nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz