Ana Sayfa Muhasebe Yönetim kurulu şirket ana sözleşmesinde yazılı kararlar oy birliği ile alınır ifadesine...

Yönetim kurulu şirket ana sözleşmesinde yazılı kararlar oy birliği ile alınır ifadesine istinaden çoğunluk oy oluştuğunda karar alıp, yürürlüğe alabilir mi?

741
0
Yönetim kurulu şirket ana sözleşmesinde yazılı kararlar oy birliği ile alınır ifadesine istinaden çoğunluk oy oluştuğunda karar alıp, yürürlüğe alabilir mi?

Şirketimiz A.Ş. ve iki konuda bilgilerinizi almak isteriz.
A.Ş. olan şirketimizin geçmiş yıl karları 1.500.000 TL civarı YK “Ortaklara her ay kar payından düşülmek üzere 20.000 TL borç para verecektir.
Kar payından düşülmemesi durumunda borç iade edilecektir” diye karar alacak ancak karara 1 üye olumsuz oy veriyor ve 6 üyeli YK da kararlar sözleşme gereği oy birliği gerekiyor.

Bu durumda YK kararına istinaden ortaklara kar payından düşülmek üzere borç verilebilir mi?
Yönetim kurulu kararı 6 ya karşı 1 oy ile iptal edilebilir mi?

Kar dağıtımı ile ilgili Genel kurul yapılmak istenmiyor.
Bu YK kararının sonuçları ne olur?

Alınacak kararların esas mukaveledeki nisaplara uygun olması gerekir. Bu nisaba aykırı alınmış kararların yargı sürecinde nasıl sonuçlanacağını kestirmek mümkün değildir. Ancak mukaveleye aykırı kararların iptali eğilimi ağırlıktadır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Anonim Şirket Yönetim Kurulu Görevini Devir Edebilir mi?

A.Ş. Yönetim Kurulu üyesinin Türkiye’de yerleşik olma zorunluluğu var mı?

Yönetim kurulu üyesi olmayan A.Ş. hissedarı, paydaşı olduğu şirkette 4a’lı sigortalısı olabilir mi?

 

Önceki İçerikEmekli aylığı aldığım bankayı nasıl değiştirebilirim?
Sonraki İçerikŞirketimin vadesi gelmemiş kredi ödemesi bulunmaktadır. Şirketimin borcu varken kapanışını yapabilir miyim?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz