Ana Sayfa Vergi Yolcu taşımacılığı hizmetlerinde KDV oranı yıl sonuna kadar yüzde kaçtır?

    Yolcu taşımacılığı hizmetlerinde KDV oranı yıl sonuna kadar yüzde kaçtır?

    1867
    0

    Yolcu taşımadaki KDV indirimi tüm kara, hava, deniz taşımalarını kapsıyor mu?

    Yolcu taşımacılık KDV oranı %18 den %8’e indi. Bu kapsamda mürettebatıyla birlikte uçak kiralayarak yapılan taşımacılıkta da KDV oranı 8 mi 18 midir?

    Kararname de Yolcu taşımacılığı işlemi için hava, kara, deniz ayrımı yok.

    Bize göre KDV %8 uygulanır.

    Yazar Kasa tamirinde KDV oranı düştü mü?

    Ödeme kaydedici cihazların servis hizmetlerini veren bir firmayız, firmamız yaptığı hizmetleri 81 ilde yaygın (her biri tüzel kişiliğe sahip olan) servis firmaları aracılığı ile son kullanıcıya sunmaktadır, ödeme kaydedici cihazlar için verilen hizmetlerin yeni KDV düzenlemesine göre durumu nedir? gelir idaresi başkanlığı ve bankalar ile iletişim kurabilme yetisine sahip bu tip cihazlar “tüketici elektroniği” ya da “iletişim araç gereci “olarak değerlendirilerek kesilen faturaların %8 olarak düzenlenmesi doğru mudur?

    “tüketici elektroniği” geçtiği cümle; “Tüketici elektroniği ürünlerinin (TV, radyo, CD/DVD oynatıcıları, ev tipi video kameralar vb.) bakım ve onarımı (malzemeler hariç), ” “iletişim araç gereci geçtiği cümle; “Bilgisayarların, iletişim araç ve gereçlerinin, saatlerin bakım ve onarımı (malzemeler hariç), ” YUKARIDAKİ Tanımlarda ÖKC (yazar kasa) tanımlaması yoktur. Tanımı olmayan hizmetler için KDV %18 olarak uygulanır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikOrtam ve yüzey dezenfektanı BORTAM’ın seri üretimi başladı
    Sonraki İçerikYurt dışında yapılan inşaat işlerinden elde edilen kazanç için Türkiye’de kurumlar vergisi ödenecek mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz