Ana Sayfa Çalışma Hayatı Yol yardımı istisnası 2021 yılı için günlük 13 TL oldu. Nakit ödenirse...

    Yol yardımı istisnası 2021 yılı için günlük 13 TL oldu. Nakit ödenirse ücret gibi değerlendirilecek

    2021 Yol yardımı tutarı belli oldu.

    7953
    0

    2021 Yılı günlük yol yardımı tutarı 13 TL olarak açıklandı.

    (29.12.2020-313 GVK tebliği)

    Yol yardımının nakit olarak ödenmemesi gerekiyor. Nakit olarak yapılan ödemelerin tamamı ücret gibi vergi ve sgk primine tabi olacaktır.

    TAŞIMA BEDELİ İSTİSNASI (GVK. Md.23/10 ) 7194 Sayılı Kanun 11 inci maddesiyle, Gelir Vergisi Kanununun 23/10 fıkrasında yapılan değişiklik ile çalışanlara; toplu taşıma kartı, bileti veya bu amaçla kullanılan ödeme araçları temin edilerek verilmekte olan 2021 Yılı için 13 TL’ye kadar taşıma bedeli gelir vergisinden istisna edilmiştir. Bu tutarın üzeri ise ücret olarak kabul edilecektir.

    GVK madde 23/10 uyarınca, hizmet erbabının toplu olarak işyerlerine gidip gelmelerini sağlamak maksadıyla işverenler tarafından yapılan taşıma giderleri gelir vergisinden istisnadır. 2020 Yılı başında yürürlüğe giren düzenlemeyle, çalışanlara, toplu olarak işyerlerine gidip gelmelerini sağlamak maksadıyla işverenler tarafından yapılan taşıma giderleri haricinde; Toplu taşıma kartı, bileti veya bu amaçla kullanılan ödeme araçları temin edilerek verilecek olan 13 TL’ye kadar taşıma bedeli de gelir vergisinden istisna edilmiştir.

    Bu tutarın üzerinde verilen bedeller ücret gibi işleme tabi tutulacak ve üzerinden vergi ve SGK kesilecektir.

    Çalışılmayan günler için yol yardımı verilirse ücret gibi değerlendirilecektir.


    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBasit Usule Tabi mükellefler taksi, dolmuş vb. belge vermedikleri hasılatları için gün sonuna tek fatura düzenleme uygulaması 2021 sonuna uzatıldı
    Sonraki İçerikBinek oto ÖTV ve KDV gider yazma ve vergiler hariç amortisman ayırma sınırı 2021 yılı için açıklandı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz