Ana Sayfa Çalışma Hayatı Yoklama yapılmadan açılıştan vazgeçebilir miyim?

    Yoklama yapılmadan açılıştan vazgeçebilir miyim?

    688
    0

    Şahıs firması olarak açılış başvurusunda bulunduğumuz kişi yoklaması yapılmadığı için işsizlik maaşının kesilmemesi için mükellefiyetten açılışından  vazgeçip kapanış yapabilir mi?

    Yoklamaya gelinmemiş ise mükellefiyet kaydının iptalini yapmanız halinde kişi işsizlik maaşı almaya hak kazanabilecektir.

    Bir mükellefimize nisan ayı başından itibaren KÇÖ talebinde bulunmuştuk. Nisan ayı SGK bildirgesi gönderme yasal süresi içerisinde KÇÖ ile ilgili olumlu ya da olumsuz yönde bir dönüş almadık. Bizde nisan ayı SGK bildirgemizi KÇÖ’den faydalanacakmış gibi gönderdik. Firmada bazı personellere KÇÖ çıkmadı. Nisan ayına ücretsiz izin girdik. Nisan ayında ücretsiz izin girebileceğimiz en fazla gün sayısı 14 gündü. Dolayısıyla biz KÇÖ gibi bildirimde bulunduğumuzda hem 7 gün eksik gün bildirmiş olduk hem de eksik gün sebebini hatalı girmiş olduk. Konu ile ilgili yapmamız gereken nedir? 

    Eksik nedenine ilişkin kod değişikliği dilekçesi vererek kçö almaya hak kazanılmayan günler de fiili çalışma da olmadıysa 10 genel hayatı etkileyen nedenler olarak değişiklik yapılmasını isteyebilirsiniz. Eksik gün neden değişikliği hakkında ipc uygulanmamaktadır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHukuk Muhakemeleri Kanunu Tanık Ücret Tarifesi Resmi Gazete’de Yayınlandı 24.09.2020
    Sonraki İçerikGüven endeksi Eylül 2020’de hizmet sektöründe yükselirken perakende ticaret ve inşaat sektörlerinde düştü

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz