Ana Sayfa Muhasebe Yılsonu işlemlerinde kar/zarar için hangi hesaplar kullanılır?

    Yılsonu işlemlerinde kar/zarar için hangi hesaplar kullanılır?

    1291
    0

    2018 Ağustos ayında kapatmış olduğumuz bilanço usulü defterimiz 7-9 dönemi geçici vergide zarar olarak bildirilmiştir. Gelir vergisinde zarar olduğu için bilanço aktif pasif rakamlarında hangi hesapları kullanmalıyım?

    Dönem sonu işlemlerinde gelirler ve giderler 690 hesaba borç veya alacak kaydı yapılır. Dönem sonu karı oluşmuş ise 690 hesap; 590 hesaba, zarar olmuş ise 591 hesaba virman yapılır.

     

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


     

    BENZER İÇERİKLER

    Kurumlar vergisi beyannamesinde gösterilmeyen geçmiş yıl zararları kardan mahsup edilebilir mi?

     

    Geçmiş Yıl Zararlarının Geçmiş Yıl Karlarına Mahsubu Kar Dağıtımı Sayılır mı?

     

     

    Önceki İçerik7020 Sayılı Yapılandırma Kanunu 11. Taksit Ödemesi İçin Son Gün 1 Nisan 2019
    Sonraki İçerik7143 Sayılı Yapılandırma Kanunu 4. Taksit Ödemesi İçin Son Gün 1 Nisan 2019

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz