Ana Sayfa Muhasebe Yıllık ücretli izindeyken çalıştığı işyerinden habersiz kendine şirket açan işçinin iş akdi...

Yıllık ücretli izindeyken çalıştığı işyerinden habersiz kendine şirket açan işçinin iş akdi tazminatsız fesh edilir mi?

914
0

Firma personeli 08/08/2018 tarihinde izne gönderilmiş ve kendisine şirkete ait demirbaş ve aracı teslim etmesi için tutanak düzenlenmiştir. Personelin 02/09/2018 izni bitmiş ve dönüş tarihinde iş başı yapmadan noterden ihtarname çekerek kıdem ihbar ve mesai ödemesi talep etmiştir. Ağustos bildirgesi 30 gün Eylül bildirgesi 2 gün olarak verilmiştir. İşveren tarafından 9 gün devamsızlık tutanağı düzenlenmiş 11.09.2018 iş akdi fesh edilmiştir.

Avukat 08/08/2018 tutanağa istinaden işveren iş akdini feshettiğini beyan ettiğinden ilgili dönemi ve Eylül düzeltin diyor. Ağustos ve Eylül Ödemeleri bankaya yapıldı. Nasıl iptal edebilirim, kurum bunu kabul eder mi?

İş kanunu 25/II-H ve e bentlerine göre iş akdi feshetmemi söyledi. Ağustos iptal ve Eylül İptal vererek 08/08/2018 çıkış yapsam ve 8 gün ücret kalan kısmı ve Eylül 2 gününü de izin ücreti olarak prim ve ikramiye sütun yazarak beyan versem idare bunu kabul eder mi? Ayrıca işten çıkış elle düzenleyerek kuruma yeniden elden versem kabul edilir mi?

08/08/2018 çıkış sebebi personelin İzinde olduğu dönemde Kendi üzerine şirket kurması ve Müdür olarak kendisini göstermesi.

 

Yıllık ücretli izinde bulunulan süreler çalışılmış gibi sayılan hallerdendir. Ancak avukat burada işçinin iş sözleşmesini esastan ihlal ettiğini ve işyeri açılışında bulunduğu iddiasını desteklemek üzere sizden böyle bir işlem yapmanızı istiyor. Ancak işçinin yıllık ücretli izin süresini kullanması ve bu aylara ait ücretlerin bankaya yatırılması elini kuvvetlendirir. Bu işverenin vereceği bir karar olup sorunuz doğrultusunda SGK’ya yapacağınız her düzeltmenin karşılığı ipc olacağını ve bankaya yatırılan ücretlerin davanın kazanılması halinde işçi tarafından iade talebinin bulunabileceğini hatırlatmak isterim.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

İş Akdi Feshedilen İşçinin Tazminat Hakları Nasıl Hesaplanır?

 

 

 

 

Önceki İçerikMobilya ihracatında artış
Sonraki İçerikKırtasiye ürünlerinin KDV oranı nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz