Ana Sayfa Çalışma Hayatı Yıllık ücretli izin hakkı kimlere verilir?

Yıllık ücretli izin hakkı kimlere verilir?

Yıllık ücretli izin hakkı kimlere verilir?

682
0

Yıllık ücretli izin hakkı kimlere verilir?

 İşyerinde işe başladığı günden itibaren, deneme süresi de içinde olmak üzere, en az bir yıl çalışmış olan işçilere yıllık ücretli izin verilir.

 


Kaynak: 4857 Nolu İş Kanunu 53. Maddesi
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikRestoran, otel, lokanta vb. yerlerde müşterilerden personellere verilmek için alınan yüzde ücretlerinin dağıtılmasından kim sorumludur?
Sonraki İçerikYurtdışında yayınlamak şartıyla internet ortamında reklam hizmeti veren veya aracılık hizmeti veren firmalardan alınan faturalarda tevkifat hesaplaması yapılacak mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz