Ana Sayfa Çalışma Hayatı Yıllık izin süresine denk gelen sokağa çıkma yasağı yıllık izine eklenmeli midir?

Yıllık izin süresine denk gelen sokağa çıkma yasağı yıllık izine eklenmeli midir?

842
0

Kısa çalışma ödeneğine başvuru tarihimiz 6.04.2020’dir. Bunun öncesinde art ayında 16-31,

01 Nisan-6 Nisan arası ücretsiz izin ayrıldılar. 7 günlük yarım ücreti hangi tarihlerde uygulamalıyım?

KÇÖ başvuru tarihi ilk yedi günü işveren ödemektedir. Buna göre işçiye ilk 7 gün için yarım ücret ödenecek olup, yarım ücret alınan sürelerin tamamının (7 gün) prim ödeme gün sayısı olarak APHB’de bildirilmesi gerekmektedir.

Diğer yandan işçi bu 7 günlük süreyi takip eden günden itibaren en fazla 83 günlük süre boyunca KÇÖ alacaktır.

Sokağa Çıkma Yasağı olan günlerin yıllık izne denk gelmesi halinde yıllık izin normal olarak devam mı eder, yoksa yıllık süresinden düşülür mü?

Bu içtihadı oluşmamış sorunlu bir konudur. Ancak işçinin ve işverenin iradesi dışında bir olay olan genel hayatı etkileyen nedenlerle sokağa çıkma yasağının bulunması ileride yargıda yıllık ücretli izini uzatabilir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTürkiye’de kullanılmak üzere yurt dışındaki bir firmaya yaptırılan reklam için stopaj yapılacak mı?
Sonraki İçerikİSMMMO Online Semineri: 2019 Kurumlar Vergisi Beyannamesinde Özellikli Hususlar 07.05.2020 – 14.00

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz