Ana Sayfa Vergi Yıllık gelir vergisi beyannamesinde huzur hakkı ve kar payı ödemeleri beyan edilmeli...

    Yıllık gelir vergisi beyannamesinde huzur hakkı ve kar payı ödemeleri beyan edilmeli midir?

    650
    0

    600.000 üzerinde ücret alan bir kişi beyannamesinde huzur hakkı olarak 20.000 TL ve kar payı olarak 10.000 TL elde etmiş ise beyannamesine huzur hakkı ve kar payını dahil edecek mi? 

    Huzur hakkı GVK 61. maddede belirtildiği gibi Ücrettir. Beyannameye dahil edilecektir.

    Şirketlerden alınan Kar payı da GVK 86/1-c maddesine göre beyannameye dahil EDİLMEYECEKTİR.

    Yıllık GV beyannamesi Hazır beyan sisteminde beyan edilecek 600.000+20.000 =620.000 TL için sistem vergi hesaplaması kendisi yapar, hesaplanan vergiden kesilen vergiler indirilir.

    İşyeri gayrimenkul tapu kaydı babanın üzerinde, ancak kiralar reşit çocuğun banka hesabına yatıyor. Keza kesilen stopajlar da çocuğun vergi numarasına yatmaktadır. GMSİ beyanını baba mı, çocuk mu verecektir?

    Yıllık GV beyannamesini Baba verecektir. İleride sıkıntı yaşanmaması için Kiranın babanın hesabına yatırılmasında fayda vardır. Aksi durumda VD izah isteyebilir.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikFirmalar kaç personeli olursa engelli personel çalıştırmak zorundadır?
    Sonraki İçerikBağımlı olarak çalışan mali müşavirler ayrıca ticari faaliyette bulunabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz