Ana Sayfa Muhasebe Yıllara sari işlere ilave olarak düzenlenen faturada gelir vergisi stopajı hesaplamalı mıyız?

    Yıllara sari işlere ilave olarak düzenlenen faturada gelir vergisi stopajı hesaplamalı mıyız?

    Şoförlü olarak yapılan araç kiralamalarında KDV tevkifatı yapılır mı?

    463
    0

    Yıllara sâri iş yapan taşeronumuz normal hakedişlerini %3 stopaj ile faturalandırıyor. Sözleşme harici ilave-ek bir iş yaptırdık işin mahiyeti aynı. Bu faturasını da stopajlı mı kesmelidir?

    Yıllara yaygın iş dışındaki faaliyetlerden GV stopajı yapılmaz.

    Ancak ek iş yıllara yaygın iş ise elbette stopaj yapılacaktır.

    Mükellef iş yaptığı firmaya aracını belirli bir zaman aralığında sürücülü ve yakıtlı olarak çalıştırdı. Karşılığında açıklaması kamyon çalışma bedeli olarak fatura düzenledi. Tevkifat uygulamadı. Burada tevkifat uygulanması gerekir miydi?

    Şoförün kiralayan kişi veya kişilerin emir ve talimatları altında çalıştırılması durumunda; 9/10 oranında tevkifat uygulanacaktır. Bu durum da eğer şoför ile aracın bedeli ayrıştırılabiliyor ise sadece şoförün ücreti üzerinden ayrıştırılamıyorsa toplam fatura üzerinden tevkifat uygulanacaktır.

    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikŞirket ortağı veya temsil yetkisi olmayan bir kişiye huzur hakkı adı altında ödeme yapabilir mi?
    Sonraki İçerikIPARD-II Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında destek almaya hak kazanan 564 projeye 261 milyon lira hibe sağlanacak

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz