Ana Sayfa Vergi Yıllara sari işlerdeki %3’lük stopaj kesintisi kurumlar vergisi beyannamesinin hangi alanında gösterilmelidir?

    Yıllara sari işlerdeki %3’lük stopaj kesintisi kurumlar vergisi beyannamesinin hangi alanında gösterilmelidir?

    395
    0
    Kurumlar vergisi mükellefim adi ortaklık ile yıllara sâri inşaat işi yapmıştır. Adi ortaklığa ait işin geçici kabulu 2020 yılında yapılmıştır. Bu adi ortaklıktan kendi payına düşen hakediş kesintileri daha önce beyan edilmemiştir. %3’lük hakediş kesintileri 2020 yılı kurumlar vergisi beyannamesinin hangi bölümlerinde gösterilmelidir? 

    Yıllık Kurumlar Vergisi Beyannamesinde “MAHSUP EDİLECEK VERGİLER” BÖLÜMÜNDE 502 KOD ile beyan edilir. 


    2020 yılı içinde yeni yatırım nedeni ile yapım, dekorasyon ve demirbaş alımlarına ilişkin olarak oluşan devreden KDV’miz bulunmaktadır. Belirttiğim bu kalemlerin tamamı için, bu alımlara ait olarak KDV’leri iade alabilir miyiz?

    Devreden KDV’nin iade veya mahsubu olmaz.

    KDV iade hakkı doğuran işlem (istisnalar) olması halinde iade veya mahsup olur.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2020 yılında Trabzon ilinden Rusya Federasyonu’na gerçekleşen ihracatta bir önceki yıla göre %25 yüksek oranlı artış yaşandı 
    Sonraki İçerik2020 yılı Aralık ayında merkezi yönetim bütçe açığı 40,7 milyar TL olarak gerçekleşti

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz