Ana Sayfa Vergi Yıllara sari iş sözleşmelerinde damga vergisi KDV dahil tutar üzerinden mi yoksa...

    Yıllara sari iş sözleşmelerinde damga vergisi KDV dahil tutar üzerinden mi yoksa KDV hariç tutar üzerinden mi hesaplanır?

    Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde damga vergi bildiriminde bulunulmalıdır.

    666
    0
    Yıllara sâri inşaat işlerinde sözleşme damga vergisi KDV dahil tutar üzerinden mi hesaplanır, yoksa KDV hariç tutar üzerinden hesaplanır?

    Vergilerin (KDV, ÖTV gibi) Damga vergisi matrahına dahil edileceğine ilişkin mevzuatta bir hüküm olmadığı için tüm vergiler damga vergisi matrahına dahil edilmemelidir.

    30 Seri No.lu Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliğinde, damga vergisinin katma değer vergisi hariç olmak üzere sadece işin bedeli üzerinden hesaplanması, katma değer vergisi dahil edilerek düzenlenen kağıtlardan alınması icap eden damga vergisinin ise katma değer vergisi tutarı düşüldükten sonra kalan meblağ üzerinden hesaplanması gerektiği belirtilmiştir.


    Sözleşmelerdeki ceza maddesindeki tutar için damga vergisi ödenir mi?

    Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde damga vergi bildiriminde bulunulmalıdır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikÖdenmeyen geçici vergiler vergi yapılandırması kapsamına giriyor mu?
    Sonraki İçerikKiraya verdiğimiz daireye aldığımız eşyaları aktifimize kayıt etmeli miyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz