Ana Sayfa Mevzuat Yıldız Holding ortaklığı bitirdi!

Yıldız Holding ortaklığı bitirdi!

933
0

Yıldız Holding, ABD’li gıda devi şirket Kellogs ile olan ortaklığını bitiriyor.

Dünya gazetesi yazarı Kerim Ülker, Ülker ile Kellogg’s’un ortaklığını bitireceğini yazdı.

2005 yılında söz konusu iki şirket, Kellog Med gıda isimli bir şirket kurmuştu.

Kerim Ülker’in açıklaması ise şöyle:

— 2005’teki anlaşmada ilk aşamada 12-13 milyon euroluk yatırım yapılacağı, ardından bu miktar artırılacağı açıklanmıştı. Kellogg ve Yıldız’ın kurduğu Kellogg Med Gıda, 31.2 milyon lira sermayeye sahip. 9 bin 300 ton kapasiteye sahip Pendik’teki tesiste 43 çeşit ürün üretiliyor. ABD’li şirketle üretimde hisse devri olsa da Yıldız Holding’in satış, dağıtım ve tedarik birlikteliği devam edecek. Hatırlanacağı üzere Yıldız Holding, 2014’te de Hero Gıda’daki yüzde 50 hissesini şirketin diğer ortağı Hero AG’ye devretmek için anlaşma imzalamıştı.

Yıldız Holding yüzde 50’sine ortak olduğu şirketteki hisselerinin tamamını ABD’li ortağına devredecek.


Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerik28 Kasım 2018 Tarihli ve 30609 Sayılı Resmi Gazete
Sonraki İçerikPerakende ticarette uygulanacak ilke ve kurallar hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik – 28.11.2018

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz