Ana Sayfa Muhasebe Yıl sonuna kadar yapılan KDV indirimi kapsamında KDV oranı düşen ürünler eski...

    Yıl sonuna kadar yapılan KDV indirimi kapsamında KDV oranı düşen ürünler eski KDV oranına göre düzenlenirse sorun olur mu?

    Düşük KDV oranından alınan alınan Arsa aynı eski orandan satılabilir mi?

    692
    0

    31.07.2020 tarihinde bazı kdv oranları indirildi. Yeme, İçme %8’den %1’e indirildi.

    Fakat yazar kasa fişlerinde indirimsiz oranlarla gelen fişler oluyor. Bunun yaptırımı olur mu şu durumda yoksa ihtiyari midir?

    KDV oranı % 1 e indirilen ÖKC veya faturada % 8 hesaplansa da siz % 1 indirebilirsiniz.

    Aradaki % 7 fark KKEG yazılır.

    Firmamız kurumlar vergisi mükellefi olup 2018-05 tarihinde kentsel dönüşüm kapsamında yaklaşık 2 dönümlük bir arsa satın almıştır kdv oranı %1 olarak fatura düzenlemiştir. Kat karşılığı bir inşaat firmasıyla sözleşme imzalanmış ve 2020-11 ay itibariyle iş tamamlanmış olup müteahhit firmaya arsanın satışını yapmamız gerekmektedir. Bizim keseceğimiz faturada kdv oranı yine %1 mi olmalı yoksa %18 mi kesmeliyiz?

    % 18 KDV oranında fatura düzenlenecektir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBelediyeler tarafından verilen yapı kullanma izin belgelerinin 2020 yılının ilk dokuz ayında bir önceki yıla göre bina sayısı %23,5, yüzölçümü %22,8 azaldı
    Sonraki İçerikYalnızca yurtdışında yer alan siteler üzerinden satış yapan veya rezervasyon alanların ETBİS’e kayıt ve bildirim yükümlülüğü var mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz