Ana Sayfa Vergi Yıl içerisinde ödenmeyen geçici vergiler kurumlar beyannamesinden indirim konusu yapılacak mıdır?

Yıl içerisinde ödenmeyen geçici vergiler kurumlar beyannamesinden indirim konusu yapılacak mıdır?

730
0
Yıl içerisinde ödenmeyen geçici vergiler kurumlar beyannamesinden indirim konusu yapılacak mıdır?

4 geçici vergi dönemi için doğan geçici vergi borçları ödenmemiş durumdadır. KV beyannamesinde ödenen geçici vergi bölümünde bu nedenle “0” olarak yer alacaktır.
KV beyannamesi tahakkuk ettiğinde ödenmeyen geçici vergi borç tutarları kurumlar vergisi borcuna mı dönüşmüş olacaktır? Yoksa ilgili dönemlere ilişkin geçici vergi borçları mükellef borcu olarak kalmaya devam mı edecektir?

Ödenmeyen geçici vergi VD tarafından Nisan ayında terkin edilir. Ancak 17 Şubattan itibaren Gecikme zammı hesaplanır. Yıllık KV’de tahakkuk eden KV ise 30 Nisan’a kadar ödenecektir.

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Kurumlar Vergisinde %5’i ile Sınırlı Bağış ve Yardımlar Zarar nedeniyle sonraki yıl indirilebilir mi?

Spor Sponsorluğunun Kurumlar Vergisi uygulaması nasıldır?

Tasfiye sonu Kurumlar Vergisi Beyannamesi ne kadar sürede verilmelidir?

 

Önceki İçerikHizmet sözleşmesi devri ile önceki dönem hakları yüklenilen çalışana sonradan ödenen kıdem tazminatı gider yazılabilir mi?
Sonraki İçerikKur farkı faturası düzenlenirken KDV iç yüzde ile mi hesaplanacak?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz