Ana Sayfa Vergi Yıl içerisinde kazanç şekli değişen genç girişimcinin gelir vergisi istisnası devam eder...

    Yıl içerisinde kazanç şekli değişen genç girişimcinin gelir vergisi istisnası devam eder mi?

    Genç girişimci istisnası tutarı

    617
    0
    2020 Yılında ticari kazanç hükümlerine göre vergilendirilen ve genç girişimci istisnasından yaralanan bir vergi mükellefi 2021 yılınca ticari kazanç yerine serbest meslek kazancı hükümlerine göre vergilendirmesi durumunda genç girişimci istisnasından yaralanmaya devam edebilir mi?

    Genç girişimci istisnası GELİR VERGİSİ istisnasıdır.

    Gelirin çeşidine göre farklılık olmaz. İstisnadan yararlanmaya devam edilir.

    GVK Mükerrer Madde 20 Ticari, zirai veya mesleki faaliyeti nedeniyle adlarına ilk defa gelir vergisi mükellefiyeti tesis olunan ve mükellefiyet başlangıç tarihi itibarıyla yirmi dokuz yaşını doldurmamış tam mükellef gerçek kişilerin, faaliyete başladıkları takvim yılından itibaren üç vergilendirme dönemi boyunca elde ettikleri bu kazançlarının 75.000 Türk lirasına kadar olan kısmı, aşağıdaki şartlarla gelir vergisinden müstesnadır


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAvusturya’da 2019 yılı Ekim ayı ile 2020 yılı Ekim ayı dönemi enflasyon oranı %1,3 oldu
    Sonraki İçerikİstanbul’da Ekim ayında dâhilde alınan KDV %157,3, ÖTV tahsilâtı %80 arttı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz