Ana Sayfa Çalışma Hayatı Yıl içerisinde bir ay toplam çalışan kişi sayısı 5 kişi olduktan ve...

Yıl içerisinde bir ay toplam çalışan kişi sayısı 5 kişi olduktan ve 5 kişinin altına düştükten sonra maaşların bankadan ödenme zorunluluğu devam eder mi?

815
0
Yıl içinde bir ay 5 işçi çalıştıran ama diğer aylarda 5 kişinin altında işçi çalışan iş yerinde sadece o aya ait olarak mı bankadan maaş ödemesi yapılacaktır? Yoksa bütün aylar mı bankadan maaş ödenecektir?

Zorunluluk 5 işçi ile başlamaktadır.
İşçi sayısının 5 içi altında olduğu süreler için işverenin bankadan ücretleri ödeme zorunluluğu bulunmamaktadır.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

SGK bankalarla yapılan maaş ödeme protokollerinin şartları nedir?

Maaş Ne Zaman Ödenir?

Personele ödenen harcırahlara ait damga ve gelir vergisi hesaplamaları nasıl yapılır?

 


Önceki İçerikEmeklilik hakkını kazanan bir personelin işten çıkışını hangi kod ve hangi tarih bildirim yapmalıyız?
Sonraki İçerikKıdem tazminatı alıp çıkışı yapılan bir kişi tekrar aynı iş yerinde işe girip çıkış yapıldığında kıdem tazminatı hangi tarihten hesaplanır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz