Ana Sayfa Duyurular Yıkama ve temizlik sektöründe Ocak-Kasım 2020 döneminde en çok ihracat yapılan 3...

Yıkama ve temizlik sektöründe Ocak-Kasım 2020 döneminde en çok ihracat yapılan 3 ülke sırasıyla Irak, İsrail, Azerbaycan oldu

506
0

Yıkama ve temizlik sektöründe Ocak-Kasım 2020 döneminde en çok ihracat yaptığımız 5 ülke sırasıyla Irak, İsrail, Azerbaycan, Gürcistan ve İran olduğu görülmektedir.

En çok ihracat yaptığımız ülkelerin başında gelen Irak’ın  Tablo 8’deki Trademap verilerine göre dünya geneli toplam ithalat rakamı 261,6 milyon $’dır. İthalatının % 32,5’ine karşılık gelen 85,2 milyon $’ı ithalat yaptığı ülkelerin başında gelen Türkiye’den yapmaktadır.

Ocak-Kasım döneminde en çok ihracat yapmış olduğumuz ikinci ülke olan İsrail’in ithalatına bakıldığında ise tüm dünyadan yıkama ve temizlik sektöründe ithalatı 265,5 milyon $ olup, 36,4 milyon dolar ve % 13,7’pay ile en büyük ithalatı Türkiye’den yaptığı görülmektedir.
Azerbaycan’ın tüm dünyadan ithalatına bakıldığında ise yaklaşık 65,1 milyon $ olup Türkiye’den 32 milyon $ ithalat ile %49,3 ile en büyük ithalatı Türkiye’den yaptığı görülmektedir.
Gürcistan’ın tüm dünyadan ithalatı yaklaşık 42 milyon $ olup Türkiye’nin payı 24,6 milyon $ ile %58,5’tür. En büyük ithalat kalemini Türkiye’den yapmaktadır.
İran’ın tüm dünyadan ithalatı yaklaşık 68 milyon $ olup Türkiye’nin payı 20 milyon $ ile %29,6’dır.
En büyük ithalat kalemini Türkiye’den yapmaktadır.
Dünyanın en büyük yıkama ve temizlik sektörü ithalatçısı olan Almanya ise ithalatının %0,2’ye denk gelen 5,6 milyon $’lık kısmını Türkiye’den karşılamıştır.


Kaynak: İMMİB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikPazartesi ile cumartesi günleri arası raporlu, izinli olan personele Pazar günü için ücret ödemesi yapılmalı mıdır?
Sonraki İçerik7252 sayılı SGK teşvikinin sorgulamasını hangi sistem üzerinden yapabiliriz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz