Ana Sayfa Duyurular Yetkili Müessese Bilgi Sistemine İlişkin Genelge (2019/2)’ye İlişkin Duyuru (2019/YM-9)

Yetkili Müessese Bilgi Sistemine İlişkin Genelge (2019/2)’ye İlişkin Duyuru (2019/YM-9)

1114
0
T.C. HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI

 YETKİLİ MÜESSESE BİLGİ SİSTEMİNE İLİŞKİN GENELGE(2019/2)’YE  İLİŞKİN DUYURU (2019/YM-9)

Bilindiği üzere Bakanlığımızca e-devlet üzerinden yetkili müesseselerin izin ve bildirim başvuruları için “Yetkili Müessese Bilgi Sistemi” kurulmuştur ve başvurular sistem üzerinden alınmaktadır.

Bu kapsamda, anılan bilgi sistemine ilişkin 22.04.2019 tarihli Yetkili Müessese Bilgi Sistemine İlişkin Genelge (2019/2) Bakanlığımız internet sitesi (https://www.hmb.gov.tr/) Mali Sektörle İlişkiler ve Kambiyo Mevzuatı alanından Kambiyo Mevzuatı bölümünde Genelge alt başlığında ilan edilmiştir.

Bu çerçevede, başvurunun oluşturulup 3 (üç) ay veya daha fazla süre onaylanmayarak beklemesi durumunda söz konusu başvurular sistem tarafından otomatik olarak silinecektir.

Ayrıca, süreci başlamış ve Bakanlığımız personeli tarafından gerekli kontrolleri yapılarak şirkete iletilen başvuruların şirket kullanıcısı tarafından 1 (bir) aydan kısa zamanda onaylanarak Bakanlığımıza iletilmemesi durumunda, söz konusu başvurular başka bir işleme gerek kalmadan sistem tarafından iptal edilecektir. Diğer taraftan, Grup Seçim Ön İzni ve Grup Seçim İzni başvuruları beklemeden kaynaklı silinmeyecektir.

Bilgi edinilmesi rica olunur.

 


Kaynak: Hazine ve Maliye Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİthalat Uygunluk belgesi nedir ve nasıl alınır?
Sonraki İçerikUkrayna’da Seçimlerini Kazanan; Senarist, Oyuncu ve Yönetmen

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz