Ana Sayfa Vergi Yetkili döviz büroları ortaklarından borç alabilir mi?

    Yetkili döviz büroları ortaklarından borç alabilir mi?

    412
    0

    Yetkili müesseseler(döviz bürosu) ortaklarına borçlanmalarında engel var mıdır?

    Vergi Hukuku ve Muhasebe uygulamalarına göre engel yok.



    Bir LTD.ŞTİ sermaye artırımı kararı aldı. 1.000.000 TL ortaklar borçlar hesabından, 1.000.000 TL nakit sermaye olarak artırılacak. Bu durumda nakit sermaye indiriminden faydalanabilir mi? 

    İndirim için sadece nakit kısmından yararlanır. 

    Konu ile ilgili olarak Yayımlanan KURUMLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 1)’NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 9) Resmî Gazete 04 Mart 2016 Sayı : 29643 Tebliği inceleyiniz.


    Kuruluş işlemleri yapılan bir kooperatifin kuruluş masrafları kooperatifin ödenmiş sermayesinden değil ortaklar tarafından karşılanmak durumunda kalınmıştır. Ticaret odası nezdindeki bu kuruluş işlemlerinin muhasebeleştirilmesinde ortaklara borçlar hesabı mı kullanılmalıdır? 

    Ortaklardan alınan paralar 331 hesaba yazılır. 

    Kasa veya banka hesabına kaydedilen bu tutardan gider için kullanılır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKendi şantiyeleri arasında malzeme nakliyesi düzenleyen inşaat firması e-irsaliyeye geçme zorunda mı?
    Sonraki İçerikÇalışan sayısı 5 kişi olunca BES kapsamına dahil olunur mu yoksa 6 kişi mi olması gerekir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz