Ana Sayfa Muhasebe Yetki belgesi olan firmalar vergi mükellefinden aldıkları bir aracı satarken özel matrah...

    Yetki belgesi olan firmalar vergi mükellefinden aldıkları bir aracı satarken özel matrah uygulayabilir mi?

    400
    0

    Bir mükellefimin faaliyet alanı araç kiralama, buna ek olarak sıfır ve 2.el araç alış satışı, oto galeri eklemek istiyor. Ticaret odasında 2.el ile ilgili amaç konu faaliyet alanı örneği göremedim. Özellikle 2.ek olarak belirtmek gerekir mi? Yalnızca Galeri ifadesi yeterli olur mu?

    Yapılacak faaliyetin açık yazılmasının faydalı olacağı değerlendirilmektedir.

    2.el ticari araç satışı işi ile iştigal etmekteyiz. Başka bir galeriden özel matrah ve satış karı bedeliyle ticari araç aldık. Aynı aracı vergi mükellefi olan bir işletmeye sattık bu durumda fatura ne şekilde düzenlenmelidir?

    Fatura satış bedelinin tamamı üzerinden KDV hesaplanarak düzenlenir.

    Özel matrah uygulanmaz. Alıcının vergi mükellefi olup olmamasının önemi yoktur.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGeçici emlak vergisi muafiyeti
    Sonraki İçerikFransa İle Ticaretimiz

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz