Ana Sayfa SGK Yetim Aylığı Alan Çocuk, Sigortalı İşe Girerse Yetim Aylığı Kesilir mi?

    Yetim Aylığı Alan Çocuk, Sigortalı İşe Girerse Yetim Aylığı Kesilir mi?

    1686
    0

    Kız çocukları: Yetim maaşı alan kız çocukları sigortalı çalışmaları halinde yetim aylıkları kesilmez ve yetim aylığı almaya devam ederler.

    Erkek çocukları: Erkek çocuklarda ise öğrenimleri devam ettiği süre boyunca en fazla yükseköğrenim ise 25 yaşını dolduracakları tarihe kadar aylık alabilirler. Öğrenimini tamamlamaları halinde veya 25 yaşını doldurduklarında aylıkları kesilir. Malul ve muhtaç durumda bulunan erkek çocuklar ise aylıklarını almaya devam ederler.

    Kaynak: Sosyal Güvenlik Kurumu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikÖzerk Tataristan Cumhuriyetindeki Firmaya Verilen Montaj Hizmeti Ve Malzeme Temini İşleri Kurumlar Vergisi İstisna Kapsamına Girer mi?
    Sonraki İçerikHangi Gemiler Türk Gemi Siciline Kayıt Edilebilir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz