Ana Sayfa SGK Yersiz faydalanıldığı tespit edilen kısa çalışma ödeneği desteği için SGK bildirgelerinde düzeltme...

    Yersiz faydalanıldığı tespit edilen kısa çalışma ödeneği desteği için SGK bildirgelerinde düzeltme beyannamesi nasıl verilmelidir? 

    625
    0

    Nisan ve mayıs ayı için KÇÖ den faydalanan personeller için yersiz yararlanma müfettişler tarafından tespit edildi. Nisan mayıs ayına ait düzeltme yapılmasını istediler. Nisan ayı için 7 gün 686,70 TL yarım ücret ödemesi yapıldı. Çoğu personel için bu şekilde beyan edildi. Düzeltme işlemini nasıl yapacağım?

    İlk önce müfettiş tutanağına göre bu işlemin yapılması gerektiğini hatırlatmak isterim. 

    İptal ve düzeltme bildirimlerinin verilmesi gerekir. 

    Aylık prim ve hizmet belgesinde yapılacak düzeltmeler, düzeltme yapılacak sigortalının belgede yer alan prime esas gün ve/veya kazancını değiştiriyorsa, bu durumda işverenin iptal ve/veya ek aylık prim ve hizmet belgesi vermesi gerekecek, ayrıca ek belgenin ait olduğu aya ilişkin aylık prim ve hizmet belgesinin verilme süresi geçmişse, işverene idari para cezası uygulanacaktır.

    7252 teşvikinden faydalanan personel aynı işverene ait şubeden merkeze alınmış durumda.

    Bundan dolayı 7252 teşvik hakkı kaybolur mu? Yoksa merkeze geçiş yaptığında 7252 teşviki devam eder mi?

    SGK da işlemler sgk dosya numarası bazında işlem görmektedir. İşyeri no değişikliği halinde destekten yararlanmanız söz konusu değildir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun bankalar nezdinde bulunan mevduat hesaplarının Gelir Vergisi Kanununun geçici 67 nci maddesi kapsamında tevkifata tabi midir?
    Sonraki İçerikİSO Türkiye İmalat Satın Alma Yöneticileri Endeksi Eylül’de 52,8’e geriledi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz