Ana Sayfa Muhasebe Yeniden değerleme uygulamasına ilişkin tebliğ

    Yeniden değerleme uygulamasına ilişkin tebliğ

    377
    0

    2004 yılında uygulamış olduğumuz Enflasyon muhasebesi sonra yeniden değerleme yapmadık.2022 yılı için sabit kıymet ve binalara yeniden değerleme yapmak istiyoruz. Amortisman ömrünü tamamlamış sabit kıymetlere yapmamız gerekir mi? Ayrıca SABİT KIYMET – YENİDEN DEĞERLEME Geçici 32 ve Mükerrer 298  hangisini uygulamalıyız.ve oranı nedir?

    2004 yılından sonra zaten yapılamazdı. İsteğe bağlı olarak VUK geçici 32. maddeye göre yeniden değerleme yapılabilir. Zorunluluk yok. Uygulama için VUK 537 sayılı Genel Tebliği inceleyiniz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSMMM ortağı olduğu bir firmada iç yönerge ile sınırlı yetkili olarak İŞKUR nezdinde yetkili olabilir mi?
    Sonraki İçerikReklam amaçlı olmayan 3D görsel tasarım ve animasyon işi için KDV tevkifatı yapılacak mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz