Ana Sayfa Dünya Yeni Zelanda’da kadınların işsizlik oranı Aralık 2019’da %4,3’e geriledi

Yeni Zelanda’da kadınların işsizlik oranı Aralık 2019’da %4,3’e geriledi

574
0

Yeni Zelanda’da kadınların işsizlik oranı Aralık 2019’da %4,3’e geriledi

Yeni Zelanda İstatistik Kurumu’nun yayınladığı verilere göre, Yeni Zelanda’da işsizlik oranı 2012’nin sonundan bu yana büyük oranda düşüyor, ancak 2019 boyunca %4,0 civarında sabit kaldı.

Bu çeyrekte işsizlik oranındaki düşüş, 3.000 kişi daha az işsiz kadının verilerini yansıtan 3.000 kişi daha az işsiz insanı göstermektedir.

Kadınlar için işsizlik oranı, Aralık 2019, son çeyrekte %4,5’ten %4,3’e geriledi. Erkekler için bu oran %3,8 olarak sabit kaldı.

Mevsimsellikten arındırılmış eksik işgücü oranı, Aralık 2019 çeyreğinde, geçen çeyreğe kıyasla %10,4’ten %10,0’a geriledi. Bu, %9,9’lık oranla Haziran 2008 çeyreğinden bu yana en düşük eksik işgücü oranıdır. Eksik işgücü, Yeni Zelanda işgücü piyasasında kullanılmayan kapasitenin daha geniş bir ölçüsünü sağlar.

Erkekler için eksik işgücü oranı %8,3 oranında kaldı. Kadınlar için bu rakam geçen çeyrekte %12,6’dan %11,8’e geriledi. Bu oran, %11,6’lık orana sahip Haziran 2008 çeyreğinden bu yana kadınlar için en düşük eksik işgücü oranıdır.

Genel olarak, eksik işgücünde kişi sayısı 11.000’den 285.000’e düştü.


Kaynak: Yeni Zelanda İstatistik Kurumu / Link: https://www.stats.govt.nz/news/unemployment-rate-down-to-4-0-percent
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBankalarca Ticari Müşterilerden Alınabilecek Ücretlere İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Tebliğ
Sonraki İçerikİşyerini devreden işverenin işyerinde çalıştırdığı işçilerle ilgili sorumluluğu devam eder mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz