Ana Sayfa Dünya Yeni Zelanda’da Aralık 2008 çeyreğinden bu yana benzin fiyatlarında en yüksek düşüş...

Yeni Zelanda’da Aralık 2008 çeyreğinden bu yana benzin fiyatlarında en yüksek düşüş yaşandı

544
0

Yeni Zelanda İstatistik Kurumu’nun yayınladığı verilere göre, Yeni Zelanda’da COVID-19 küresel salgını daha ucuz benzin ve düşen otel ve motel fiyatları gördüğü için tüketici fiyat endeksi (TÜFE) Haziran 2020 çeyreğinde %0,5 düştü.

Aralık 2015 çeyreğinden bu yana %0,5’lik bir düşüşün olduğu üç aylık enflasyondaki ilk düşüş oldu. COVID-19 salgını birçok dalgalanma ve belirsizlik yarattı. Bunlar, bazı büyük fiyat dalgalanmalarının yanı sıra çeşitli ölçüm zorluklarıyla sonuçlanmıştır.

Benzin fiyatları bu çeyrekte %12 düştü. Bu, Aralık 2008 çeyreğinden bu yana benzin fiyatlarındaki en büyük üç aylık düşüştür.

Küresel ham petrol fiyatları 2020 yılının ilk dört ayında keskin bir düşüş göstererek Nisan ayında düşük bir seviyeye ulaştı.

Bu çeyrekte 91 oktan benzinin ortalama fiyatı litre başına 1,83 dolardı. Haziran 2020 çeyrek fiyatı, Eylül 2017 çeyreğinden bu yana en düşük çeyrek fiyatıdır.


Kaynak: Yeni Zelanda İstatistik Kurumu / Link: https://www.stats.govt.nz/news/falling-prices-in-june-quarter-amid-covid-19-uncertainty
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikSermaye artışı yaparak bir ortağın şirketteki hisseleri artabilir mi?
Sonraki İçerikFirma ortakları ikametgâh adreslerini şirketlerinin ticari merkezleri olarak gösterebilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz