Ana Sayfa Çalışma Hayatı Yeni Yıl İçin Yeni Kariyer Hedefleriniz Olsun!

    Yeni Yıl İçin Yeni Kariyer Hedefleriniz Olsun!

    1223
    0

    041. Özgeçmişinizi Değerlendirin
    Yeteneklerinizi ve deneyimlerinizi belirleyin ve tercih ettiğiniz meslekle ve kariyerle nasıl bağlantılı olduklarını keşfedin. Yeni işinizde kullanmak istediğiniz yetenek ve etkinlikleri bir liste yapın.

    2. Araştırma Yapın
    İlgilendiğiniz kariyerleri araştırıp sizi en çok heyecanlandıran yönlerini not alın. Sahip olduğunuz yetenekleri ve kazanmanız gerekenleri belirleyin.

    3. İnsanlarla Bağlantı Kurun
    Sosyalleşin. Yeni insanlarla tanışın. Bağlantılarınızdan tanıştırılmayı rica edin ya da sosyal etkinliklerde sohbet edin. Tanıdıklarınıza soru sorun ve daha fazla gözlemde bulunun. Dostlarınızın, iş arkadaşlarınızın, müşterilerinizin işleri ve yetenekleri hakkında ayrıntılı bilgi edinin. Yeteneklerinizi internette ve sosyal hayatta paylaşıp tanıtın. İnsanların iletişim bilgilerini edinip ilginizi çeken bağlantılarla iletişime geçin ve görüşme ayarlayın.

    4. İnternet Üzerinden Ya da Üniversitelerden Ders Alın/Yüksek Lisans Yapın
    Yeteneklerinizi geliştirmek için online ders alın. İlginizi çeken pek çok alanda sertifika alabilirsiniz. Aynı zamanda yakınınızdaki üniversite programlarını inceleyin. Sizin için ne gibi faydaları olabileceğini araştırın.

    5. Staj Yapın/Gözlemci Olun
    Sıkıştığınızı hissederseniz veya emin olmak isterseniz gönüllü çalışabilir, part-time staj yapabilir ya da bir iş ortamına kısa bir süre için gözlemci olarak katılmayı rica edebilirsiniz. Burada ilgilendiğiniz alanda bizzat deneyim elde edebilir ve fırsat yakalayabilirsiniz.

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikYemek Molası Olmadan Çalışmak Yasal mı?
    Sonraki İçerikDefter Beyan Sistemi Kullanıma Açıldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz