Ana Sayfa Vergi - Pratik Bilgiler Yeni taşıt alımında ne zaman motorlu taşıtlar vergisi ödenir?

Yeni taşıt alımında ne zaman motorlu taşıtlar vergisi ödenir?

Yeni taşıt alımında ne zaman motorlu taşıtlar vergisi ödenir?

734
0

Yeni taşıt alımında ne zaman motorlu taşıtlar vergisi ödenir?

Taşıt, takvim yılının ilk altı aylık döneminde  (Ocak-Temmuz) ve birinci taksitin ödenme süresi geçtikten sonra alınmış ise,  birinci taksit bir ay içinde, ikinci taksit ise Temmuz ayında ödenir. Taşıt,  takvim yılının son altı aylık döneminde (Temmuz-Aralık) ve ikinci taksitin  ödenme süresi geçtikten sonra alınmış ise ikinci taksit bir ay içinde ödenir.  Birinci taksit ise ödenmez.

 

 


Kaynak: GİB
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikSuriye uyruklu yabancıların, istanbul’dan kayıtlı bulundukları illere geri dönmeleri için 20 Ağustos 2019 tarihine kadar süre verilmiştir.
Sonraki İçerikYerli üretim logosu bulunan etiketlerde ve fiyat listelerinde ayrıca üretim yerinin belirtilmesine gerek yoktur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz