Ana Sayfa Duyurular Yeni sisteme göre ücretli olarak 1 kişide çalıştırılsa da Muhtasar ve Prim...

Yeni sisteme göre ücretli olarak 1 kişide çalıştırılsa da Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi AYLIK olarak verilmesi gerekir.

580
0

İSMMMO Duyuru 29.1.2020

MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ DÖNEM DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN YAPILACAK İŞLEMLER

Değerli üyemiz,

Bilindiği üzere; Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi 01.01.2020 tarihinde (Ocak/2020
dönemine ait olup, 26 Şubat 2020 tarihine kadar yapılacak beyanlar ile) Türkiye genelinde
uygulamaya geçmiştir.

Yeni sisteme göre ücretli olarak 1 kişide çalıştırılsa da Muhtasar ve Prim Hizmet
Beyannamesi AYLIK olarak verilmesi gerekir. Çalışanı olmayan mükellefler eskiden olduğu gibi Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamelerini ÜÇ AYLIK olarak vermeye devam edeceklerdir.

Ekim-Aralık/2019 vergilendirme dönemi itibariyle verilen beyannamelerde en az bir işçi
çalıştırdığı sistem tarafından tespit edilebilen mükelleflerin; mükellefiyetleri VERGİ DAİRESİ sistemi tarafından aylığa dönüştürülecektir.

Mükellefler beyannamenin verileceği ay içerisinde mükellefiyetlerini kontrol ederek,
dönüştürülme yapılmamışsa vergi dairesine bizzat başvurarak veya ivd.gib.gov.tr adresinden dilekçe vermek suretiyle dönem tipini “aylık” olarak değiştirebilirler.

ÜÇ aylık beyanname veren mükellefler Aylık mükellefiyete dönmek için bağlı oldukları vergi dairesine bizzat başvurabilecekleri gibi, İnteraktif Vergi Dairesi aracılığıyla da bu taleplerini vergi dairelerine iletebilirler.

İnteraktif Vergi Dairesine (ivd.gib.gov.tr) kullanıcı kodu/vergi kimlik no/T.C. kimlik no ve şifre bilgileri ile giriş yapılır. Şifresi olmayanlar “Kayıt Ol” adımı ile şifre edinebilirler.
Konu ile ilgili olarak GİB’ ca yayımlanan MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ DÖNEM DEĞİŞİKLİĞİ BİLDİRİMİ KLAVUZU Yazımız ekindedir.

Değişiklik işlemi için Son günlerde Vergi dairesinde yoğunluk yaşanmaktadır. Dönem
Değişikliği MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ Verilmeden önceki güne kadar yapılabilir.

Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.
Saygılarımla,
Yücel AKDEMİR
İSMMMO Başkanı

 


Kaynak: İSMMMO Duyuru – 29.1.2020
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikÖzbekistan’da nominal tahakkuk edilen maaş %27,5 arttı
Sonraki İçerikPersonele aylık maaşı altın karşılığında ödenebilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz