Ana Sayfa Muhasebe Yeni kurulan Limited şirket taahhüt ettiği sermayeyi ödemeden şirketi tasfiyeye sokabilir mi?

Yeni kurulan Limited şirket taahhüt ettiği sermayeyi ödemeden şirketi tasfiyeye sokabilir mi?

3035
0
Yeni kurulan Limited şirket taahhüt ettiği sermayeyi ödemeden şirketi tasfiyeye sokabilir mi?


Yeni açılan Limited Şirket tasfiyeye girip kapatmak istiyor. Taahhüt edilen sermayeyi yatırmadan şirketi tasfiyeye sokup şirketi kapatabilir miyiz?

Tasfiye süresince paraya ihtiyaç duyulmayacak ise ödeme olmadan da tasfiye sonu bilançoları onaylanabilir. Ancak sermaye ödeme süresinin geçmemiş olması gerekir, zira ödeme süresi geçmiş ise ödenmeyen sermaye miktarına temerrüt faizi uygulamak gerekir ve mali açıdan önemli olacaktır.

 

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Tasfiyeye giriş beyannamesi verilirken dönem tipi ne seçilir?

Tasfiye’ye giriş ve tasfiye sonu işlemleri nelerdir?

Kıst dönem tasfiyeye giriş kurumlar vergisi beyanımı e-beyan sisteminden verebilir miyim?

 

Önceki İçerikKar payı dağıtımı için genel kurul kararı almalı mıyız? Alınan karar tescile tabi midir?
Sonraki İçerikElektronik tebligat alma zorunluluğu devam ediyor mu?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz