Ana Sayfa Muhasebe Yeni kurulan işletmenin defter açılış tasdikleri ne zaman yapılmalı?

Yeni kurulan işletmenin defter açılış tasdikleri ne zaman yapılmalı?

1087
0

…Aralık 2018’de kurulmuş olan İktisadi işletmenin resmi defterleri açılış tasdikleri yine bu ay içinde mi yaptırılmalı? İşe başlamadan önce tasdik edilmeli ifadesi ile faaliyete başlamadan mı (gelecek sene) yoksa kuruluşunun yapıldığı Aralık ayı mı olmalı?
(18.12.2018)

Konu hakkında odamızın web sayfasında bilgilendirmelere yer verildiği gibi, her hesap dönemi sonunda tasdikin gerektiği değerlendirildiğinden bu ay içinde yapılmasının doğru olacağı düşünülmektedir. Konu hakkında Noterden de bilgi alınmasının doğru olacaktır.

 


Kaynak:ISMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Şirketin 2019 defterlerini notere tasdik ettirmek için Mali Müşavir girişine gerek var mı?

 

2019 Yılında Limited Şirketler Noterden Hangi Yasal Defterleri Tasdik Etmek Zorundadır?

 

Şirket kuruluşunda defter tasdikini noter yapmayacak

 

İşyeri merkezi ve şubeleri için ayrı e-defter tasdik edilebilir mi?

 

 

Önceki İçerikTedarikçiden direkt alıp sattığım ürünlere sevk irsaliyesi düzenlemeli miyim?
Sonraki İçerikDefter Beyan Sisteminde Damga Vergi Beyannamesi Nasıl Gönderilir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz